Bescheiden Profiler Paul zwaait trots uit

“Onze” Paul is een echte Profiler van het eerste uur. Samen met Martin en Philip startte hij het avontuur van creatief ondernemerschap in Doetinchem. Nu, na ruim 21 jaar inspiratie én transpiratie, is het tijd om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten. Paul hoeft niet zo in de spotlights. Sterker nog: liever niet. Maar we laten ‘m natuurlijk niet met stille trom vertrekken…

Paul Eggink. De creatieve en wat minder op de voorgrond tredende kompaan van het driemanschap dat Profilers oprichtte. Paul is allesbehalve een jobhopper. Op zijn CV prijken drie langdurige dienstverbanden, maar hij begon zijn werkervaring in 1976 bij KAVEE, een productietak van Kramp. Na een jaar maakte hij de overstap naar ATAG, waar hij als technisch schrijver maar liefst 17 jaar zat. Zijn achtergrond in Werktuigbouwkunde en Communicatie bleek een gouden combinatie voor het creëren en realiseren van technische documentatie rondom de keukenapparatuur van het alom bekende Nederlandse merk.

Product Support
In 1994 maakte Paul de overstap naar Frappant. Nou ja, overstap: Frappant en ATAG werkten al langere tijd samen en Frappant-oprichter Bert Nijman kwam met ATAG tot een overeenkomst om de afdeling die technische documentatie realiseerde voor onder meer ATAG en Pelgrim te integreren in Frappant. Daarmee ontstond een gloednieuw team: Frappant Product Support. Paul stuurde deze afdeling als superspecialist aan. Naast handleidingen voor onder meer de ovens en kookplaten van ATAG, Pelgrim en ETNA, werden ook klanten als Auping en Siemens aan het palet van Product Support toegevoegd. Natuurlijk bemoeide de technisch-creatieve Paul zich ook met andere Frappante zaken; hij werd regelmatig als denktank ingezet bij de nieuwe gedachtenspinsels van Bert.

Een plotseling nieuw begin
Eind 2001 brak een spannende tijd aan voor Paul. Frappanter Martin Moorman en hij waren al een tijdje op de achtergrond bezig met een overname van Frappant. Toen de overname bijna rond was, ketste de deal af met Bert. Nog dezelfde week besloten Martin en Paul om samen met oud-Frappanter Philip Nijland dan maar voor zichzelf te beginnen. Het was de abrupte start van Profilers Communicatie. Martin was de relatieman, Philip de strateeg en Paul de creatief. Het bureau van het driemanschap groeide snel met oude relaties en nieuwe opdrachtgevers. Natuurlijk zette Paul zijn passie voor technische documentatie voort bij Profilers. Met initiatieven zoals Manual Maker gaf hij een nieuw elan aan het werk dat hij bij Frappant jarenlang met plezier had gedaan.

Uitdagende tijden
Profilers kende – net als vele andere bureaus – turbulente tijden van groei en reorganisatie. Toen Martin het bureau verliet en later Philip ook, bleef Paul het bureau op eigenwijze wijze voortzetten. Met een klein maar slagvaardig en pragmatisch ingesteld team werden mooie huisstijlen en effectieve campagnes gerealiseerd voor uiteenlopende organisaties. Opvallend vaak in onderwijs, zorg en regionale overheden. Het is een sector die Paul en zijn team goed wisten te vinden en waar het goed mee klikte.

Hoewel hij daar niet per se mee bezig wilde zijn, werkte Paul langzaamaan toe naar zijn verdiende pensioen. De opvolging had hij binnen het bureau gevonden. Maar eind 2021 bracht hem dat een nieuwe uitdaging. De interne overname ging niet door. Paul besloot om aansluiting te zoeken bij een ander bureau. Na gesprekken met Dennis en David trok hij de conclusie dat ‘terugkeren op het vertrouwde nest’ nog wel eens het beste besluit kon zijn, voor zowel de klanten, het team als hemzelf.

1 april 2022 was het zover: Profilers en Frappant sloegen de handen ineen. Paul kon ‘zijn’ Profilers, het bedrijf waar hij toen meer dan 20 jaar tijd en energie in had gestoken, met trots en een gerust hart overdragen aan gedreven opvolgers. Paul had rust. De afgelopen maanden leverde hij tevreden zijn creatieve bijdrage in zowel Aalten als Doetinchem. Zichtbaar in zijn nopjes met zijn plek in het vertrouwde nest én met de toekomst van Profilers Communicatie, dat met een vernieuwde propositie, een gedreven team en een bekend gezicht de toekomst in gaat.

Dankjewel
Paul, we willen je namens iedereen bedanken voor je eindeloze inzet, je ideeën, je warme woorden en bovenal je doorzettingsvermogen. Je hebt ’t maar mooi geflikt. Vanaf vandaag kun je samen met je gezin genieten van je welverdiende vrije tijd. We zullen Profilers op onze eigen manier voortzetten, maar zeker geïnspireerd op de eigenwijze wijze die jou zo kenmerkt. Dankjewel Paul!

arnold-ter-welle-contact

Kunnen wij je helpen?